donderdag 27 augustus 2009

De uitvalsbasis in de Chartreuse: camping Le Trépu

Om goed te kunnen wandelen, heb je een goede uitvalsbasis nodig. Op internet had ik een leuke boerderijcamping gevonden vlakbij het Chartreusepark. Vanuit ons tentje (en vaak ook vanuit de hangmat) keken we zo op de bergen die we zouden gaan bedwingen. Het was een heerlijke camping met als enige vorm van entertainment een jeu de boulesbaan, kromme ping-pongtafel en schommel. Voor het onderhoud van het terrein werden kippen, ganzen, honden en katten van de eigenaar ingezet die regelmatig rondstruinden op zoek naar restjes.






Bijkomend voordeel van de camping was dat deze absoluut niet duur was. Het sanitair was wel wat verouderd met een douchekop waar alleen wat koud water uitsijpelt en één warme douche grenzend aan het woonhuis, maar een beetje Spartaans kan ik altijd wel waarderen op vakantie. Na het wandelen stond ik dan ook dagelijks dapper met de douchekop in de hand me te wassen met verfrissend koud water.



Op ongeveer 20 minuten rijden, in het dal, lag het plaatsje Le Pont-de-Beauvoisin waar naast een vvv, een paar terrasjes, bakkers en slagers waren, maar waar absoluut geen grote massa toeristen te vinden was.




Geen opmerkingen: