woensdag 17 juli 2013

Van Finkenberg naar de Gamshütte


Vandaag gaat het dan echt beginnen. De rugzakken zijn volgepakt, ontbijtspullen en snacks voor onderweg zijn verdeeld en iedereen heeft een rugzak van tussen de tien en dertien kilo opgehesen. Voor het pension waar we nog een stevig ontbijt hebben gegeten worden alle rugzakbanden goed aangetrokken en beginnen we aan de klim van 1000 meter naar de Gamshütte op 1916 meter over de Herman Hechtweg.




 

 twee en een half uur later komen we al aan in de hut. We generen ons bijna een beetje, zo vroeg als we zijn, maar het is wel weer heerlijk om de rugzak af te mogen doen. Het is behoorlijk warm en zo'n eerste dag vanuit het dal omhoog is altijd behoorlijk zweterig.
  

Een verkwikkende douche is dan heerlijk. De enige douche die deze hut had was deze tuinslang die buiten opgehangen was. Dat is wel heel verfrissend! Met dat warme weer hebben we toch allemaal wel even onder de douche gestaan deze middag, maar ik had wel erg veel respect voor de man die ik de volgende dag om zeven uur 's ochtends onder de douche zag staan!

 En dan is het heerlijk genieten van de rust.



Eigenlijk hadden we het idee dat we nog wel door konden lopen naar de Grinbergerspitze na de lunch. Iedereen was echter lui en na een heerlijke lunch met Goulashsoep bleef we hangen bij de hut waar we iedere paar uur weer iets uit de keuken bestelden.




Lekker, een beetje biertjes drinken, boekje lezen en haken, het is vakantie, en de nodige lichaamsbeweging zullen we morgen wel krijgen, wanneer we 14 kilometer naar de volgende hut zullen lopen.




En wie kan dit nou weerstaan? De liefste serveerster die we ooit zagen en dan ook nog eens heerlijke abrikozen- en maanzaadtaart net uit de oven!



  

 


Geen opmerkingen: