maandag 15 juli 2013

De Berliner Höhenweg in het Zillertal


Dit jaar een geweldige vakantie in het Zillertal. De Berliner Höhenweg stond bijna in zijn geheel op het programma, met een lus naar Geraerhütte en na een rustdag in het dal halverwege op het eindpunt de route opgepakt en terug gelopen tot bijna op het punt waar we week eerder eindigden.





De roze lijntjes op de kaart is onze route met 2 dagtochten daarnaast. De stempels zijn tijdens onze tocht verzameld en leverden ons een mooi speldje op bij de vvv!


Hier en daar lazen we al dat de tocht hier en daar 'anspruchvol' zou zijn. Met gemiddeld tussen de vijf en acht uur lopen per dag en gemiddeld zo'n 1000 meter stijgen met een rugzak van ruim tien kilo was het in ieder geval geen 'wandelingetje'.




De hoogtemeters en vooral de stukjes met kabelgezekerde klauterpassages waren goed voor de beenspieren.





Maar iedere dag hadden we stralend weer, een geweldige omgeving en prachtig uitzicht. Het weer was werkelijk ongekend goed.


Verrassend was wel de grote hoeveelheid sneeuw die we zagen. In juni was nog een flink pak sneeuw gevallen en grote passages van de tocht die over 'schartes' van zo'n 3000 meter ging waren bedekt met sneeuw.





Geen opmerkingen: